Balansetrening for seniorer – vinter og vår 2018

Julen nærmer seg, men vi skal i gang igjen etter nyttår. Under finner du informasjon om treningen for vinter og vår 2018.

Balansetrening for seniorer passer for alle.
Alderen på deltagerne går fra 60-85 år, men det er ingenting som tilsier at yngre og eldre ikke skal kunne være med. Det stilles ingen krav til erfaring fra annen trening eller fysisk form. Treningen tilpasses den enkelte og alle får instruksjon og veiledning ut i fra sitt nivå, sine mål og sine utfordringer. Treningsgruppene er på maks 10 deltagere slik at alle blir sett og får veiledning underveis.

Treningen er organisert slik: en kort oppvarming deretter stasjonstrening med ulike øvelser og en liten strekk/avslutning.

Fokuset i treningen ligger på styrke, klassiske balanseøvelser og koordinasjon da disse tre elementene er like viktige for å oppnå bedre balanse. Det er i utgangspunktet ingen øvelser som foregår liggende på gulvet, men innimellom har vi instruksjon i hvordan komme seg opp fra gulvet. Balansetrening er vitenskapelig bevist å være fallforebyggende, men det er minst like viktig for tryggheten å vite hvordan man på lettest mulig måte kommer seg opp hvis et fall skulle inntreffe. Deltagerne opplever at treningen også har god effekt på vonde, stive rygger, hofter, knær, skuldre og nakker.

Instruktør Sandra Furnes jobber som kiropraktor ved Vollaklinikken og har vært instruktør for balansetreningsgruppen siden oppstart i 2015.

balanse

Nye deltagere må gjennomføre en kartleggingstime før oppstart (500kr).
Gi beskjed hvis dere ikke kommer på trening (muntlig, epost eller telefon)

Påmelding gjelder for hele perioden:
Overfør enten hele eller halvpart av betaling til 6201 06 35158.
1. betalingstermin frist: 5. januar 2018
2. betalingstermin frist: 10 mars 2018
Merk betaling med balansetrening og ditt navn.

Hilsen fra Sandra Furnes, Kiropraktor MNKF  – Vollaklinikken
Depotgata 20, 2000 Lillestrøm
Tlf: 64808010 (kan legge igjen beskjed på svarer)
Epost: sandra@vollaklinikken.no