Styrke- og basistrening på Vollaklinikken

Som Lillestrøm Håndballklubb’s offisielle idrettsmedisinske tilbyder har vi flere målsettinger gjennom en sesong og dette inkluderer blant annet høykvalitets basistrening: 

Vollaklinikken skal jobbe med utvikling av de fysiske egenskapene til spillerne i Lillestrøm HK for å bidra til bedre prestasjoner og forebygge skader.

Et av tiltakene for å nå dette målet er den ukentlige treningen som finner sted i våre treningsfasiliteter. Videre på denne siden finner du praktisk informasjon om treningen.    

Sted: Vollaklinikken, 1 etasje

Adresse: Depotgata 20, 2000 Lillestrøm

Ansvarlige: Emilie Scholten Sjølie (97730858) og Lasse Håkonsen (98074558)

Oppmøte: Spillerne møter utenfor bygget i Depotgata 20. Spillerne må ikke oppholde seg rett foran inngangsdøren, men vente til venstre for inngangsdøren ved sykkelparkeringen. Sykler parkeres også her. Når treningen starter henter vi spillerne inn. Dette for å sikre bedre smittevern i tillegg til å vise hensyn til andre brukere av bygget.

Oppvarming: Vi kjører en liten oppvarming inne før treningen starter. Vi anbefaler og oppfordrer allikevel spillerne til å møte 15 minutter før treningen for oppvarming utendørs.

Innesko: Alle spillere må ta med innesko (uten klister). Joggesko som brukes ute kan ikke brukes inne.

TRENINGSTIDER 2021/22 sesongen:

Her kan du lese mer om års- og periodeplan

Kontaktpersoner: Emilie Scholten Sjølie (Mobil 97730858) og Lasse Håkonsen (Mobil 98074558) står som arrangør og trenere. Vi kommer til å rullere hvem som leder treningene ca hver 4 uke slik at vi begge blir kjent med alle spillerne.

Årsplan: For 2021/22 sesongen kommer opplegget til å følge den opprinnelige planen fra i fjor som ble svært oppstykket grunnet koronapandemien. Da tidligere år har hatt mye fokus på de store baseøvelsene i styrketrening ønsker vi nå at spillerne skal få en bredere kunnskapsbase i trening og skadeforebygging. Treningene vil derfor bli mye mer varierte og fange mange aspekter av grunntrening. Året vil bli delt opp i tre perioder (høst/vinter/vår) a 12 uker. Gjennom disse 12 ukers periodene har vi fokusområder som treningene baseres på. For eksempel kan en 12 ukers periode ha fokus på Skulder + stabilitet + styrke. I neste periode vil fokus være kne + mobilitet + eksplosivitet. Temaene for de tre periodene sees i linken over til «Års- og Periodeplan».

Dato for treningsperiodene:

Høst: Uke 38 – 50 (ingen trening i høstferien, uke 40)

Vinter: Publiseres før jul

Vår: Publiseres før påske

Skadet spiller? På våre treninger er alle velkomne. Hvis spilleren går til behandling hos oss så kan vi veilede spilleren på hva hxn kan gjøre. Hvis spilleren har en skade som behandles ved en annen klinikk kan hxn utføre den treningen som er blitt anbefalt av aktuelle behandler.

Kan ikke laget stille på trening? Da ønsker vi at trener eller lagleder sier ifra til oss så tidlig som mulig.

Har dere spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi ønsker tett dialog med alle trenere/lagledere så slå gjerne på tråden hvis dere har spørsmål knyttet til trening eller en skade/plage hos noen av spillerne.

Vi sees på trening😊

 Med vennlig hilsen

Emilie Scholten Sjølie og Lasse Håkonsen

Hvem møter du hos oss

Når du bestiller time ved Idrettsskadesenteret på Vollaklinikken møter du Emilie eller Lasse som er ansvarlige for håndballrelaterte skader og problemstillinger. Med bakgrunn som fysioterapeut og kiropraktor har de håndballskader som kompetansefelt. Ved første time går man gjennom sykehistorie, gjør en grundig undersøkelse og legger opp en behandlingsplan. Ved behov utfører vi diagnostisk ultralyd på klinikken og vi kan henvise videre til annen bildediagnostikk (røntgen, CT, MR) og legespesialist. Ukentlig trener vi mer enn 80 håndballspillere i vår treningssal og har det beste utgangspunktet for å veilede i håndballspesifikk rehabilitering for å få deg raskt tilbake på banen.

Medlemsfordeler

Som spiller i Lillestrøm Håndballklubb har du mange fordeler når du kommer til oss. En av dem er at din familie har de samme fordelene!

  • Behandlingsforsikring gir deg time innen 24 timer

  • Rabatterte priser for førstegangs- og ultralydundersøkelse (30%)

  • Akuttelefon ved idrettsskader oppstått på kveld og helg (64808010, tast Lasse eller Emilie)

  • Prestasjonsfremmende- og forebyggende trening i klinikkens lokaler
  • Skreddersydd plan for basistrening gjennom hele året
  • Gratis rådgivningstjeneste for spørsmål knyttet til trening og skader

Trening på Vollaklinikken

Her finner du instruksjoner og annen informasjon om treningene på Vollaklinikken